Site Canvas

Στεφανίδης Δημήτριος
Μεσογείων 7 - Αμπελόκηποι Αθήνα
τηλ: 2107785745-6909122546
web: -

φυσικοθεραπεια αμπελοκηποι
φυσικοθεραπευτης αμπελοκηποι

Φυσικοθεραπευτής στους Αμπελοκήπους | Physio Master Sport Rehabilitation Msc


Υπηρεσίες Φυσικοθεραπευτή

 φυσικοθεραπευτης αμπελοκηποι

 

Αναμέσα σε πλήθος διαφόρων υπηρεσιών φυσικοθεραπείας προσφέρουμε και τις παρακάτω υπηρεσίες:

 • Manual Therapy
 • McKenzie method
 • Φυσικά μέσα
 • Kinesiotaping για επαγγελματίες αθλητές
 • Myofascial release and Trigger point
 • Ενεργητική και Παθητική θεραπευτική άσκηση
 • Sock-wave therapy (E.M.S.)

 

Προσφορές σε στρατιωτικούς, Αθλητές  και δεκτά ταμεία.


Με έδρα τους Αμπελόκηπους εξυπηρετούμε:

Όλη την Αθήνα και τις γύρω περιοχές απο τους Αμπελόκηπους:

 

 • Γουδί

 

 • Γαλάτσι

 

 • Ζωγράφου

 

 • Ψυχικό

 

φυσικοθεραπεια αμπελοκηποι


Συμπληρωματικές Θεραπείες

 

 • ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ

Η ρεφλεξολογία είναι μία συμπληρωματική θεραπεία . Ο θεραπευτής δεν μπορεί να δώσει ιατρικές οδηγίες σε έναν ασθενή, που πάσχει από στρές, ημικρανίες και κατάθλιψη. Η θεραπεία στηρίζεται στην πεποίθηση και δρα στις ανάλογες αντανακλαστικές περιοχές στα πόδια και στα χέρια όπου υπάρχουν χιλιάδες αντανακλαστικά σημεία και αυτά σχετίζονται με διαφορετικά όργανα, λειτουργίες και μέρη του σώματος. Στην ρεφλεξολογία ασκούμε πίεση στα ανόλογα σημεία, ώστε να διεγείρουμε το νευρικό σύστημα και το αντίστοιχο σημείο του σώματος.

Η ρεφλεξολογία βοηθάει το ανοσοποιητικο σύστημα και το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες, να διώξει την ένταση και να αποκαταστήσει τη φυσική του κατάσταση ισορροπίας. Η θεραπεία βοηθάει στη χαλάρωση, στη βελτίωση και ανακούφιση της έντασης. Με 5 συνεδρίες μπορούν να φανούν αποτελέσματα.

 

φυσικοθεραπεια αμπελοκηποι

 

Το Δίπλωμα ABC του ρεφλεξολόγου από το Κεντρικό Κολλέγιο ρεφλεξολογίας του Λονδίνου είναι μία αλυσίδα εκπαίδευσης που βασίζεται πάνω στις δεξιότητες και την ομάδα εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

       

Οι ρεφλεξολόγοι ισχυρίζονται ότι μπορούν να βοηθήσουν να θεραπευτούν όλα τα προβλήματα υγείας, ακόμη και τα συναισθηματικά και ψυχολογικά. Η ρεφλεξολογία, εκτός από τη χαλάρωση, συνίσταται για το στρες, το άγχος και τις παθήσεις που έχουν σχέση με το στρες, όπως αϋπνία, ημικρανία, άσθμα, ιγμορίτιδα και γενικά προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο.

 

 • ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ

Η αθλητική θεραπευτική μάλαξη είναι μία μορφή ενναλακτικής θεραπείας, που ξεμπλοκάρει τις ρίζες των νεύρων τόσο της αυχενικής όσο και της σπονδυλικής στήλης. Ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία για επαγγελματίες αθλητές, αλλά και για όσους ασχολούνται με την τακτική φυσική δραστηριότητα και τη γύμναση γενικότερα. Η θεραπευτική μάλαξη τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και προάγεται αίσθημα ευεξίας και ηρεμίας.

 

φυσικοθεραπεια αμπελοκηποι

 

 • Myofascial Release

To Myofascial release είναι μία μορφή τεχνητής θεραπείας, που έχει ώς στόχο τη θεραπεία των σκελετικών μυών, οι οποίοι μένουν ακίνητοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φυσικά ο επίπονος πόνος προκαλεί ένταση και περιορισμό της κινητικότητας.

 

sport rehab Msc φυσικοθεραπεια

 

 • υδροθεραπεία (Aqua rehabilitation Hydrotherapy)

Τι είναι υδροθεραπεία (Aqua rehabilitation Hydrotherapy);

 

Η υδροθεραπεία μπορεί να είναι ωφέλιμη σχεδόν για κάθε είδος μυοσκελετικού και νευρικού πόνου. Η βύθιση στο νερό έχει σημαντικά οφέλη στην αποκατάσταση  των αθλητικών και μυοσκελετικών παθήσεων. Λόγω της βαρύτητας μέσα στο νερό καθώς και λόγω της σωματικής πίεσης είναι πολύτιμη αποθεραπεία. Η αποκατάσταση με υδροθεραπεία είναι ένα εξαιρετικό θεραπευτικό μέσο για τη μείωση του πόνου, οιδήματος και πρηξίματος.

 

Η υδροθεραπεία είναι μία δημοφιλής μέθοδος που χρησιμοποιείται από εκείνους τους επιστήμονες που είναι πιστοποιημένοι στο “Aqua rehabilitation pain management”. Το χλιαρό νερό βοηθάει τη μυϊκή χαλάρωση και την ανακούφιση από τον πόνο και λόγω της άνωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει εκείνες τις κινήσεις καθώς και στην ελαχιστοποίηση των δυνάμεων συμπίεσης της βαρύτητας. Η επίδραση των διαφόρων θερμοκρασιών πρέπει να μελετηθεί από την άποψη της καρδιαγγειακής αντίδρασης.

 

sport rehab Msc

 

 

1) Η πρόσφατη έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο δίνει έμφαση στη λειτουργικότητα και την κινητοποίηση του ώμου. Συγκεκριμένα, ένα πρόγραμμα αποκατάστασης 12 εβδομάδων παρουσιάζεται να επιφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα σε εκείνους τους επαγγελματίες αθλητές που υποφέρουν από τενοντίτιδα. Κατά τη διάρκεια της πρώιμης αποκατάστασης η κύρια έμφαση δίνεται στη μείωση του πόνου της φλεγμονής και του οιδήματος και φυσικά στην αποκατάσταση του φυσιολογικού εύρους κίνησης. Η συμπληρωματική θεραπεία όπως είναι η παγοθεραπεία, η ηλεκτρική διέγερση και τα Lazer (λέιζερ) θεωρούνται απαραίτητα. Το πρόγραμμα αποκατάστασης 12 εβδομάδων γίνεται πιο ευεργετικό σε αθλητές με τενοντίτιδα επειδή βοηθάει στην επιστροφή των αθλητών στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε αρθροσκόπηση. 

 

(Sleep stretching position)  θεωρείται χρήσιμη τεχνική για την ανύψωση της έσω στροφής του ώμου και της οριζόντιας προσαγωγής της γληνοβραχιόνιας άρθρωσης επίσης.

 

2) Οφέλη από την άσκηση για άτομα μεγάλης ηλικίας, όπως ηλικίες με διαβήτη.

Έχουν δείξει βελτίωση της συνοχής της γλυκόζης και του συνολικού μεταβολισμού. Η θεραπευτική άσκηση έχει δείξει βελτίωση σε όλο τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα, τη χοληστερόλη και τη δύναμη. Η αερόβια άσκηση ή η εκπαίδευση στην αντοχή έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάσει την πρόσληψη της γλυκόζης στα κύτταρα.

 

 • Οφέλη του προγράμματος  PACE:

 

(Ασθενείς με αρθρίτιδα (arthritis)  μπορούν να ασκηθούν).

 

α) Διατήρηση εύρους κίνησης για όλους τους συμμετέχοντες.

β) Οι θεραπευτικές ασκήσεις που έχουν ως στόχο να αυξήσουν το ROM εκτελούνται τρεις ή περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια μίας δεδομένης μέρας. Αυξάνουν τον μυϊκό τόνο μέσω της προπόνησης  κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής άσκησης, ελαχιστοποιούν την πάθηση της ινομυαλγίας που βασανίζει ένα ποσοστό προχωρημένων ηλικιών.

 

Πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης σε ασθενείς με άσθμα (asthma):

 

α) Σωστή προθέρμανση άσκησης βαθιάς αναπνοής, αναπνοή από τη μύτη 5 λεπτά, stretching, εύρος τροχιάς κίνησης, αναπνοή με τη βοήθεια της κοιλιακής χώρας.

 

β)Πρόγραμμα εκπαιδευτικής αντοχής, περισσότερη αναπνευστική άσκηση, ευλυγισία και ανάκαμψη.

 

φυσικοθεραπεια αμπελοκηποι

 

 

 •   Sports rehabilitation, Psychology of Sport Injury

 

Η ψυχολογία έχει αποδειχθεί ότι παίζει κύριο ρόλο για την επιτυχή αποκατάσταση μετά από έναν τραυματισμό. Η σύγχρονη επιστήμη έχει δείξει μία ενδιαφέρουσα εικόνα στην ψυχολογία του αθλητή που παίζει σπουδαίο ρόλο σύμφωνα με τις βρετανικές έρευνες στην αποκατάσταση του αθλητή, καθώς τα συναισθήματα, οι σκέψεις και οι πεποιθήσεις επηρεάζουν το πώς το σώμα αντιδρά σε τραυματισμό. Οι τελευταίες έρευνες που έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο ισχυρίζονται ότι ο αθλητής μπορεί να αντιδράσει με ένα σοκ, θυμό, ένταση, κατάθλιψη και συναίσθημα. Οι τεχνικές ψυχολογίας μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της αποκατάστασης και τη μείωση του κινδύνου επιδείνωσης της ζημιάς.

 

φυσικοθεραπεια αμπελοκηποι

 


Μετεκπαίδευση στην Αποκατάσταση Αθλητικών Μυοσκελετικών Παθήσεων

 

Οι φυσικοθεραπευτές αξιολογουν κάθε ασθενή και συντάσουν ένα πρόγραμμα αποκατάστασης με τις ανάλογες τεχικές θεραπείας για να προωθήσουν τη δυνατότητα να κινηθούν, ώστε να μειώσουν τον πόνο και να αποκαταστήσουν την λειτουργία και να εμποδίσουν την δυσλειτουργία των αρθρώσεων. Στην αποκατάσταση των αθλητικών κακώσεων τα κατάλληλα θεραπευτικά πρωτόκολλα , οι τεχνικές κινητοποιήσης, ο θεραπευτικός υπέρηχος ή το kinesiotaping μπορούν να βοηθήσουν και να ανακουφίσουν τον πόνο. Η αποκατάσταση στις αθλητικές κακώσεις έχει ώς στόχο να βελτιώσει την λειτουργικότητα των ασθενών και να βοηθήσει στην επανένταξη του ασθενούς στην επιστροφή των καθημερινών δραστηριοτήτων.

 

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 • Διόρθωση της σωστής στάσης και θέσης του σώματος
 • Μυϊκή αθλητική ενδυνάμωση.
 • Επαναφορά στις καθημερινές αθλητικές και λειτουργικές δραστηριότητες της ζωής.
 • Εκπαίδευση εργονομίας

Επικοινωνία

 

Για οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή σας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας email στο stefanidisdimitris5@gmail.com.

Θα χαρούμε να σας δούμε και στον χώρο μας, που βρίσκεται επί της Μεσογείων, αριθμός 7 (Έναντι του Πύργου Αθηνών) 2ος όροφος. Ωράριο Δευ-Παρ 14:00-22:00.

Πρωϊνές ώρες κατόπιν ραντεβού. Γι’ αυτό σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε πρώτα μαζί μας στο 2107785745 - 6909122546.